Werken aan draagkracht

Imaginatie

Ik bied ondersteuning aan mensen die met kanker te maken hebben—bij het accepteren, verwerken of afscheid nemen. Mijn hulpbron is imaginatie: de kunst van het hanteren van innerlijke beelden. Als je naar binnen kijkt, luistert en voelt, vertellen die beelden je wie je bent en wat je nodig hebt. Als je jouw verbeelding naar buiten brengt, vind je rust voor je geest, houvast voor je lichaam en steun voor je gedrag.

In zowel individuele- als groepsworkshops begeleid ik iedereen die op een creatieve en inspirerende manier aan zijn draagkracht wil werken—in alle rust en in een veilige omgeving.

Daarbij gaat het niet om de artistieke kwaliteit. Het maakt niet uit hoe ‘goed’ je tekent of schildert; wat telt is jouw verbeelding en de kracht die jij daaruit kunt putten. Jij verwerkt je innerlijke beelden op jouw manier en dat is altijd goed. En heilzaam.

Individuele begeleiding

We maken telefonisch of per email een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Als het tussen ons klikt en je staat open voor mijn aanpak, plannen we een sessie in van 2½ uur. Gedurende die sessie krijg je alle persoonlijke aandacht die je nodig hebt. We bespreken wat jouw wensen zijn en ik geef je oefeningen die daarbij passen.

Via ontspanning en zintuiglijke bewustwording ga je aan de slag met jouw beelden. Jij brengt deze tot uiting, met jouw creativiteit. Je kunt de technieken gebruiken die je wilt. In mijn praktijkruimte staan allerhande materialen tot je beschikking.

Na afloop verdiepen we ons samen in de betekenis van jouw beelden en hoe deze jou kunnen helpen richting en zin aan je dagelijks leven te geven. En bekijken we wat je verder nodig hebt en welke ondersteuning je nog behoeft.

Groepsworkshops samen met lotgenoten

Iedereen gaat anders om met zijn ziekte. Toch vind je in een (kleine) groep vaak steun, herkenning en saamhorigheid. Daarom geef ik ook groepsworkshops imaginatie. Met dezelfde aandacht en diepgang, maar met de toegevoegde inspiratie van lotgenoten.

Ik geef trainingen van 4 bijeenkomsten van 2½ uur. De groepsgrootte is maximaal 4 personen.

Locatie

Ik kies een inspirerende praktijkruimte in of vlakbij het centrum van ’s-Hertogenbosch. De ruimte is laagdrempelig en zonder trappen te bereiken.

Meer weten?

Heb je vragen, wil je een afspraak maken? Neem gerust contact met mij op!

Boomwal 5 (detail)

 

Comments are closed.